Stiri mondene

10 august 2022. Antonio Banderas împlineşte 62 de ani. Cum arată actorul la această vârstă?

Antonio Banderas împlineşte 62 de ani
Antonio Banderas împlineşte 62 de ani
Zi de sărbătoare pentru Antonio Banderas. Celebrul actor împlinește frumoasa vârstă de 62 de ani.

Miercuri, 10 august, actorul, producătorul, regizorul, dansatorul şi cântăreţul spaniol Antonio Banderas împlineşte frumoasa vârstă de 62 de ani. Starul de la Hollywood s-a născut la 10 august 1960, la Málaga, în Spania.

Antonio Banderas împlineşte 62 de ani
Antonio Banderas împlineşte 62 de ani

Astăzi, de ziua sa, actorul a postat un mesaj emoționant în mediul online: „Ei bine da, am făcut deja 62 de ture în jurul soarelui. Recunoscător vieții pentru că m-a adus atât de departe.

De la acel copil până acum, o călătorie pe cinste. Vă mulțumesc pentru urările de ziua mea!”

Cine este Antonio Banderas?

Înfățișarea, senzualitatea și amplitudinea emoțională l-au făcut pe Antonio Banderas un star internațional de top. Antonio Banderas, fiul unui ofițer de poliție și al unui profesor, a visat la un viitor pe un teren de fotbal, dar o accidentare gravă la picior la vârsta de 14 ani i-a spulberat speranțele de a face din sport profesia sa. În anul următor, starul de la Hollywood a dezvoltat un interes pentru actorie după ce a văzut o reprezentație pe scenă a musicalului rock Hair. 

Antonio Banderas împlineşte 62 de ani
Antonio Banderas împlineşte 62 de ani

Antonio Banderas a fost descoperit de regizorul Pedro Almodovar

În 1981, vedeta a început o perioadă de cinci ani de actorie la Teatrul Național Spaniol din Madrid, fiind descoperit de regizorul de film Pedro Almodóvar, care a început să-i ofere numeroase roluri. În primul său film cu Almodóvar, Laberinto de pasiones (1982; Labyrinth of Passion), Banderas a primit bune notificări pentru rolul său de terorist islamic gay. Sub conducerea lui Almodóvar, tânărul actor și-a putut exprima talentul pe deplin prin roluri neconvenționale precum violatorul, pacientul mental și răpitorul.  

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Antonio Banderas (@antoniobanderas)

Citeste si: VIDEO: Will Smith îi cere scuze oficial lui Chris Rock pentru că l-a pălmuit la gala Premiilor Oscar: „Comportamentul meu a fost inacceptabil”

În anul 1999, Banderas a debutat ca regizor cu producţia „Crazy in Alabama”, în care a distribuit-o şi pe soţia sa de atunci, Melanie Griffith, şi în care a apărut şi fiica sa, însă filmul nu s-a bucurat de succesul aşteptat. În anul 2003, starul a revenit la musical, fiind distribuit în rolul principal din spectacolul „Nine” de pe Broadway, un rol cu care a câştigat premiile Outer Critics Circle și Drama Desk, și a fost nominalizat pentru Tony Award pentru cel mai bun actor într-un musical.

Antonio Banderas împlineşte 62 de ani
Antonio Banderas împlineşte 62 de ani

Citeste si: Brad Pitt are o listă de actori cu care nu vrea să joace pe platourile de filmare

Ulterior, a urmat o nouă întruchipare a personajului Zorro, în „Legenda lui Zorro” (2005) şi interpretarea vocală a personajului Motanul Încălțat din ciclul „Shrek” – „Shrek 2” (2004), „Shrek the Third” (2007) şi „Shrek Forever After” (2010). În anul 2006, Banderas a jucat rolul unui instructor de dans, în filmul „Take the Lead”, în acelaşi an actorul spaniol fiind distins cu premiul „Gabi” al L.A. Latino International Film Festival pentru întreaga carieră. Tot în 2006, a revenit în spatele camerelor de filmat pentru „El Camino De Los Ingleses”, un film bazat pe cartea cu acelaşi nume a lui Antonio Soler, pelicula fiind distinsă cu un premiu la Berlinală. Drama „Durere și glorie” i-a adus un Glob de Aur și trofeul pentru cel mai bun actor la festivalul de la Cannes. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Antonio Banderas (@antoniobanderas)

Viața personală

Antonio Banderas  a divorțat de prima sa soție, Ana Leza, și pe 14 mai 1996, s-a căsătorit cu actrița americană Melanie Griffith, ceremonia privată restrânsă având loc în Londra.Cei doi s-au întâlnit cu un an mai devreme în timpul filmărilor la  Two Much. Atât Griffith, cât și Banderas erau căsătoriți cu alte persoane când s-au întâlnit prima dată. Au o fiică, Stella Banderas, care a apărut cu părinții ei în filmul  Crazy in Alabama, din 1999, în care a jucat Griffith și pe care l-a regizat Banderas.